ماشین برلیانس C3 کراس
علاقه عجیب نسل امروزی به شاسیبلندسواری، خودروسازان را برآن داشت تا بسیاری از محصولات خود را با اِلمانهای مشابه SUVها به بازار عرضه کنند. از این رو در سالهای اخیر شاهد معرفی انواع و اقسام ماشینهای هاچبک با یکی دو سانتیمتر ارتفاع بیشتر و چند فلاپ پلاستیکی و باربند بودهایم (و هستیم) که با پسوند کراس نامگذاری میشوند و به شدت هم مورد استقبال عموم قرار میگیرند. رنو ساندرو استپوی، ام وی ام X22 و برلیانس C3 نمونههایی از این کلاس خودرویی هستند. از جمله نکات منفی شایع در این قبیل ماشینها میتوان به مواردی نظیر قیمت گرانتر (نسبت به مدلهای هاچبک ساده) و هندلینگ اندکی ضعیفتر (بدلیل بالا رفتن مرکز ثقل) اشاره نمود؛ اما در عوض ظاهر مطابق با معیارهای روز و عبور سادهتر از دستاندازهای شهری، نکات مثبتی هستند که خریداران را به سمت این سگمنت کشاندهاند.
بررسی برلیانس C3 کراس
برلیانس C3 در واقع نسخه کراس مدل هاچبک H320 محسوب میشود که موفق شده با چهره مقداری جذابتر و رنگبندی اسپرت خود، نظرات بسیاری را به خود جلب نماید. در واقع یکی از برگهای برنده C3 همین ظاهر زیبا و هماهنگ بیرونی است. البته این طراحی مناسب در داخل کابین با مقداری افت مواجه میشود اما همچنان قادر است جذابیتهایش را به رخ برخی از رقبای این رده بکشاند. C3 در ابتدا مثل سایر تولیدات سری H300 برلیانس با موتور نه چندان قدرتمند 1.5 لیتری به بازار عرضه میشد که ضعفهای زیادی داشت اما پس از آن انجین 1.65 لیتری جدید در زیر کاپوت قرار گرفت تا عملکرد کلی ماشین به سطح قابل قبولی برسد. از دیگر نکات مثبت برلیانس کراس میتوان به مواردی نظیر: بهرهمندی از شبکه خدماتی گسترده پارسخودرو، هندلینگ قابل قبول و استفاده از زنجیرتایم در موتور اشاره نمود. ضمن اینکه نماینده برلیانس از نظر سطح آپشن نیز شرایط قابل قبولی دارد و حداقل از امثال رنو ساندرو برتر ظاهر میشود.
همچنین فضای داخل کابین C3 جادارتر از 207i است و در نتیجه میتوان برای استفادههای خانوادگی هم تا حدودی روی این هاچبککراس محبوب حساب باز کرد. با این حال C3 نیز مشابه تمامی خودروهای این رده محصول کاملی به حساب نمیآید و باید با مشکلاتش کنار بیائید. مثلاً متریال بکار رفته در داخل کابین، از کیفیت چندان مناسبی برخوردار نیستند و قیمت برخی از قطعات یدکی نیز برای خودرویی در این سطح گران به نظر میرسند. همچنین بواسطه عدم انجام تستهای امنیتی توسط مراکز معتبر، ایمنی واقعی خودرو نامشخص میباشد. ضمناً اگر قصد خرید نمونههای دستدوم قدیمیتر 1.5 لیتری را داشته باشید باید بدانید که آن مدل از نظر شتاب و کشش رفتار کاملاً معمولی از خود نشان میدهد و در قیاس با نمونه 1.65 لیتری عملکرد ضعیفتری دارد.
داخل برلیانس C3 کراس
با ورود به داخل کابین برلیانس C3 با فضایی نسبتاً ساده و معمولی مواجه میشویم که همخوانی چندانی با ظاهر اسپرت و هیجانانگیز ماشین ندارد و در جایگاه پایینتری نسبت به آن قرار میگیرد. البته مواردی مثل: نشانگرهای اسپرت پشتآمپر، استفاده از دوخت قرمز برای تودوزی، ظاهر قابلقبول غربیلک فرمان و فرم خمیده انتهای کنسول میانی اندکی به جذابیتهای کابین افزودهاند اما با این حال سادگی اکثر قسمتها در کنار جنس خشک پلاستیکهای بکار رفته، اقتصادی بودن ماشین را به وضح لو میدهد؛ هرچند رقبای قیمتی این محصول هم شرایط چندان بهتری از C3 ندارند.
در خصوص فضاسازی شرایط به نسبت انتظاری که از یک هاچبککراس کامپکت شهری میرود راضیکننده است و برخلاف پژو 207i، میتوانیم از صندلی عقبی نیز برای جابجایی سرنشینان بزرگسال استفاده نمائیم؛ ضمن اینکه C3 یک محفظه صندوق متوسط را در اختیار قرار میدهد که گنجایش آن برای این کلاس بدنه کافی به نظر میرسد. بد نیست اشاره کنیم که ابعاد بزرگتر نسخه کراس در قیاس با مدل هاچبک به مواردی نظیر افزایش ارتفاع سیستم تعلیق، باربندهای روی سقف و ضربهگیرهای پلاستیکی پیرامونی مربوط میشوند و سایز داخل اتاق C3 کاملاً مشابه H320 است.
طراحی برلیانس C3 کراس
حتی نسخه هاچبک ساده برلیانس یا همان مدل H320 نیز از نظر طراحی در سطح مناسبی قرار دارد و با اِلمانهای اسپرت و شباهتهای نسبی به محصولات بامو، توانسته بسیاری از جوانان را با خود همراه سازد؛ اما در مدل C3 اوضاع از قبل هم بهتر شده و بواسطه اضافهشدن روفرکها، دیفیوزرهای نمایشی و فلاپها و رکابهای پلاستیکی پیرامونی، ظاهر ماشین تا حدودی حال و هوای یک کراساوور کامپکت اسپرت را به خود گرفته است.
در نسخه کراس از رینگهای 16 اینچی با طراحی جدید نیز استفاده شده تا تناسب اندام فرزند برلیانس به نقطه اوج خود برسد. البته افزایش ارتفاع نزدیک به 2 سانتیمتر شاید تاثیر محسوسی در کارآیی نهایی و خصلتهای فنی ماشین نداشته باشد اما ترکیب آن با باربندهای روی سقف باعث شده C3 مقداری بزرگتر و با ابهتتر از H320 دیده شود. همچنین نسخه کراس بصورت دورنگ به بازار عرضه میگردد که در نوع خود جالب توجه است.
شخصات برلیانس C3 کراس
سری H300 برلیانس در ابتدا با پیشرانه نسبتاً ضعیف 1.5 لیتری قدم به سرزمینمان گذاشت که آن مدل با تولید تنها 103 اسببخار قدرت و 138 نیوتنمتر گشتاور، شتاب چندان مناسبی ارائه نمیکرد و در سربالاییهای شدید هم پرتوان نشان نمیداد. اما بعد از آن یک پیشرانه بزرگتر و قویتر 1.65 لیتری جای مدل قبلی را گرفت تا شرایط به شکل محسوسی بهبود یابد. این موتور 4 سیلندر 16 سوپاپ جدید، در بهترین حالت 114 اسببخار قدرت (دور موتور 6000) و 154 نیوتنمتر گشتاور (دور موتور 4000) تولید میکند که به ترتیب 11 اسببخار و 16 نیوتنمتر، بیش از نسخه قبلی است. ارتقاء انجین در ترکیب با اصلاح ضرائب گیربکس 4 سرعته اتوماتیک باعث شد که نسخههای جدیدتر این سری ازجمله همین C3 از شتاب اولیه و کشش به مراتب بهتری برخوردار باشند. البته همچنان نباید از خودرویی با این نسبت قدرت به وزن و جعبهدنده ساده 4 سرعته خودکار انتظار شتاب وحشتناکی را داشته باشید اما میتوان مطمئن بود که مشکلات مدل 1.5 لیتری دیگر برطرف شده و حالا کمبود خاصی برای رانندگی عادی وجود ندارد. همچنین استفاده از زنجیرتایم بجای تسمه از جمله نکات مثبت پیشرانه برلیانس در برابر رقبا محسوب میشود. مصرف سوخت C3 هم 7.6 لیتر در هر صد کیلومتر برای شرایط رانندگی ترکیبی اعلام شده که البته این عدد در عمل اندکی افزایش مییابد.
امکانات و تجهیزات برلیانس C3 کراس
در این رده قیمتی خودروهای مجهزتری نظیر دناپلاس توربو اتومات (هرچند از سگمنت متفاوتی است) حضور دارند که برلیانس C3 در برابر آنها حرف چندان زیادی برای گفتن نخواهد داشت، با این حال وجود گزینههایی نظیر: سیستم ورود و استارت بدون کلید، نمایشگر مرکزی مجهز به رهیاب ماهوارهای، سنسور و دوربین دنده عقب، کروزکنترل، فرمان برقی مجهز به کلیدهای کنترلی، کیسه هوا برای راننده و سرنشین کناری، ترمزهای مجهز به ABS و EBD و مواردی از این دست، نماینده برلیانس را در جایگاهی بالاتر از رنو ساندرو قرار داده است که با توجه به قیمت ارزانتر این محصول، نکته حائز اهیمتی به حساب میآید.
رقبای برلیانس C3 کراس در بازار
از جمله رقبای برلیانس C3 میتوان به خودروهایی نظیر ام وی ام X22، رنو ساندرو، دانگفنگ H30 کراس و پژو 207i اشاره نمود. در این بین نماینده ام وی ام با آپشنهای کاملتر، سواری مقداری نرمتر و ظاهری با ابهت و ارتفاع بیشتر، گزینه جذابی به نظر میرسد هرچند برلیانس C3 نیز در نسخههای 1.65 لیتری مقداری چالاکتر از X22 است و با توجه به تعلیق اسپرتتر و مرکز ثقل پایینتر، از فرمانپذیری بهتری بهره میبرد. در خصوص ساندرو هم باید گفت که وضعیت استحکام، استهلاک، ایمنی و بازار دستدوم نماینده رنو با اختلاف بهتر از برلیانس است اما در مباحثی نظیر طراحی، فرمانپذیری، قیمت و سطح آپشنهای جانبی، C3 برنده رقابت خواهد شد. اما H30 کراس را هم از قلم نیندازیم. برلیانس از نماینده دانگفنگ تاحدودی قویتر است و با طراحی پختهتر و هندلینگ بهتر میتواند نظرات بسیاری را به خود جلب نماید اما در عوض H30 کراس مقداری ارزانتر است، قطعات یدکی فراوانتری دارد و با 3 ستاره ایمنی از موسسه CNCAP و بهرهمندی از ایربگهای جانبی، از امنیت بالاتری برخوردار میباشد. در نهایت محصول محبوب ایرانخودرو یعنی پژو 207i با بهرهمندی از شبکه خدماتی گسترده و بازار دستدوم عالی خود میتواند به عنوان کمریسکترین گزینه در این سطح مطرح باشد. هرچند این ماشین در واقع همان پژو 206 فیسلیفت است و از نظر فنی برتری خاصی نسبت به آن ندارد. ضمن اینکه فضای سرنشینان عقب 207i برای افراد بزرگسال به هیچ عنوان کافی نیست.
تعمیرگاه خودرو مجاز 1190، امداد خودرو های وارداتی
همانطور که اشاره شد، با بالا رفتن قیمت خودرو مخصوصا خودرو های وارداتی، به منظور جلوگیری از آسیب های احتمالی و بالا رفتن هزینه تعمیر، با سرویس دوره ای از خرابی ناگهانی خورو تویوتا خود جلوگیری کنید.لازم است که مدنظر داشته باشید که تعمیر خودرو های وارداتی در هر تعمیرگاهی انجام نمی شود و باید تعمیرکار دانش و تخصص آن را داشته باشد.
برای مشاوره رایگان با تعمیرکاران مجرب ما در تعمیرگاه خودرو عاملیت مجاز 1190 و دریافت بهترین راهنمایی با شماره زیر تماس بگیرید:
آدرس:تهران-هتل استقلال تعمیرگاه مجاز هیوندا تویوتا 1190